Swapping, long time no see!

Pitkästä aikaa vähän swappikuviakin :–) On viime aikoina ollut aika vaatetus- ja cosplay-painoitteisia nämä minun kirjoitukseni. Tasapainotetaanpas eroa siis vähän tällä postauksella!

Kuvakollaasissa on swappeja niin tämän kuin viime vuoden puoleltakin, joita en vain ollut saanut aikaiseksi skannattua koneelle. Nämä ovat edelleen kv-swappeja, jotka pyrin pitämään dekoilullisesti yksinkertaisina ja simppeleinä leikkaa-liimaa -tuotoksina :–)

Suomen swappauskulttuuri on minulle tällä hetkellä tuiki tuntematon, joskin sain siihen pitkästä aikaa kosketuksen opinnäytetyön aiheeni kautta sitä varten tekemäni dekon palautuessa minulle. Aika huikea lopputulos *___* Ihmiset oli jaksanu nähdä vaivaa ja jokainen tehty dekoilu oli omanlaisensa ja persoonallinen. Kiitos vain vielä tätäkin kautta kaikille aikaa ja vaivaa uhranneille swappareille~!

Ideanahan on siis dekon pohjalta luoda pienikokoinen vaatemallisto, jonka inspiraation lähteenä osallistuneiden dekoilut toimivat: niin värit, osa materiaaleista ja ideoista syntyvät suoraan dekosta! Tärkeänä teemana opinnäytetyössäni on tällainen yhdessä luominen, joka tarkoittaa kaikessa yksinkertaisuudessaan sitä, että prosessiin osallistutetaan mukaan ulkopuolisia ihmisiä, jotka ovat vaikuttamassa lopputuotokseen koko sen prosessin ajan eli tässä tapauksessa opinnäytetyöhöni. Opparista konkreettisina tuotoksina syntyy siis suunniteltu vaatemallisto, josta valmistan 2 asukokonaisuutta. Luon asukokonaisuuksia täysin uusia ommeltavia materiaaleja eli en suinkaan tyydy kaupasta saataviin valmiskankaisiin, vaan dekoilun innoittamana kokeilen, liimaan, ompelen, painan ja maalaan kankaalle luoden uniikin materiaalin käytettäväksi vaatteiden valmistuksessa.

En tiedä itsekään mitä tästä vielä tulee, mutta toivottavasti minä ja arvioivat opettajat ovat tyytyväisiä lopputulokseen ^^” Kokeiluja olen tehnyt tammikuun lopusta lähtien ja tarkoituksena olisi muutama viikko niitä tehdä, jonka jälkeen siirryn varsinaiseen toteutuspuoleen. Oppariraportti täytyisi sitten tuikata arvioitavaksi toukokuun alussa mikäli mielin valmistua kesäkuussa. Onneksi siihen on vielä aikaa!

Jotta homma olisi entistä ”swapparipitoisempi”, teetätän kannet oppariraportille sekä itselleni että koululle jäävään versioon eräällä swappausta harrastavalla kirjansitojalla *_* En malta odottaa millaiset kannet sieltä sitten kevään aikana tulee~ Tarkoituksena on tuoda dekoilua edelleen itse raportin sekaankin: ajattelin toteuttaa esimerkiksi vaatesuunnitteluvaiheessa käytettävät, tärkeänä osana raporttia olevat idea-, väri- ja materiaalikartat dekoilemalla ne askartelumateriaaleja käyttämällä. Opparin teemaan sopien haluan raporttini olevan hypisteltävissä, aivan kuten dekotkin : )

Mahdollisesti jonkinmoista kuvamateriaalia tulossa tästä projektista jossain vaiheessa, ihan sen mukaan ehtiikö ja muistaako. Muistutelkaa mikäli kiinnostusta tähän aiheeseen on ^-^!

Kommentoi



Kommentit

  1. 15.48 17.03.2013

    Valtavan ihania sun tekemät swapit. 🙂

    Tuleeks tosta opparidecosta joskus kuvia näytille?

  2. 16.46 17.03.2013

    Aww, kiitos kommentista ^-^ Opparidekosta on mahdollisesti tulossa kuvia myöhemmin, varmaan samalla kun postailen kuvia itse opparikuteista :–3

Muista kirjautuminen
Unohtuiko salasana?
Luo oma blogi  Seuraava blogi